Stejně jako na vysoké standardy kvality, dbáme i na odpovědnou
konzumaci alkoholu. Proto je obsah této stránky dostupný jen starším 18 let.

Tlačové správy

Míchané drinky s Demänovkou zachutí a zahřejí!

Demänovka chutná výborně nejen samotná, ale také v kombinaci s různým ovocem, hřebíčkem, skořicí a dalšími přísadami. Spestřete si večery s přáteli či rodinou kombinacemi, které dají Demänovce vyniknout!

Sweet’n’spicy Apple Punch

Charakteristika koktejlu
Jablečný punč krásně ladící s profilem sladké Demänovky. Badyán, skořice, hřebíček a zázvor v jablečné šťávě hrají fantastickou vánoční melodii. Úžasně plná a sytá chuť s rozpoznatelných demänovkovým charakterem a dlouho přetrvávajícím kořenitým závěrem.

Ingredience
30 ml Demänovky Liqueur, 100 ml jablečné šťávy, 25 až 30 g zázvoru, 3 hřebíčky, 2 badyány, 1 skořice, 1,5 cl citronové šťávy, ½ barové lžíce třtinového cukru

Ozdoba
Podle vlastního vkusu

Příprava
Ve hmoždíři rozdrťte hřebíček, skořici a badyán. Zázvor očistěte a nakrájejte na drobné plátky, které pro efektivitu výluhu před ohřátím jablečné šťávy rozmačkejte muddlerem. Nadávkujte jablečnou šťávu a rozdrcenou směs koření. Při výběru jablečné šťávy/moštu dbejte na vyrovnaný poměr jeho přirozené sladkosti a kyselosti. V případě vyšší kyselosti přidejte více třtinového cukru. Stejně tak případnou nižší kyselost vyladíte přidáním čerstvé citronové šťávy. Převařte. Doplňte Demänovku a sceďte do sklenice.
Red Hot Berry „D“

Demänovka chutná výborně nejen samotná, ale také v kombinaci s různým ovocem, hřebíčkem, skořicí a dalšími přísadami. Spestřete si večery s přáteli či rodinou kombinacemi, které dají Demänovce vyniknout!

Sweet’n’spicy Apple Punch

Charakteristika koktejlu
Jablečný punč krásně ladící s profilem sladké Demänovky. Badyán, skořice, hřebíček a zázvor v jablečné šťávě hrají fantastickou vánoční melodii. Úžasně plná a sytá chuť s rozpoznatelných demänovkovým charakterem a dlouho přetrvávajícím kořenitým závěrem.

Ingredience
30 ml Demänovky Liqueur, 100 ml jablečné šťávy, 25 až 30 g zázvoru, 3 hřebíček, 2 badyány, 1 skořice, 1,5 cl citronové šťávy, ½ barové lžíce třtinového cukru

Ozdoba
Podle vlastního vkusu

Příprava
Ve hmoždíři rozdrťte hřebíček, skořici a badyán. Zázvor očistěte a nakrájejte na drobné plátky, které pro efektivitu výluhu před ohřátím jablečné šťávy rozmačkejte muddlerem. Nadávkujte jablečnou šťávu a rozdrcenou směs koření. Při výběru jablečné šťávy/moštu dbejte na vyrovnaný poměr jeho přirozené sladkosti a kyselosti. V případě vyšší kyselosti přidejte více třtinového cukru. Stejně tak případnou nižší kyselost vyladíte přidáním čerstvé citronové šťávy. Převařte. Doplňte Demänovku a sceďte do sklenice.

Demänovka chutná výborně nejen samotná, ale také v kombinaci s různým ovocem, hřebíčkem, skořicí a dalšími přísadami. Spestřete si večery s přáteli či rodinou kombinacemi, které dají Demänovce vyniknout!

Mr. Stark Medicine

Charakteristika koktejlu
„Medicína pana Starka“ (zakladalete likérky St. Nicolaus) senzoricky absolutně koresponduje s poctivou medicínou „od babičky“. Podběl je klasika. Bylinka s úžasnými léčivými vlastnostmi a tak nezaměnitelným chuťovým profilem. Spolu s rozmarínem tvoří ideální kombinaci. Rozmarín ve vůni a chuti, jen jakoby vykukoval z pozadí a dotvářel tak herbální akcent celé kompozice. Včelí med a šťáva z limetky dodají drinku potřebnou sytost a Demänovka bitter korunuje celý drink. Její sušší charakter je i navzdory medu v celém drinku absolutně rozpoznatelný a jasný.
Ingredience
40 ml Demänovky Bitter 120 ml silného výluhu podbělu, lístky z celé větvičky rozmarínu, čerstvá limetková šťáva, polovina šťavnaté limetky 20 až 25 g medu
Ozdoba
Rozmarín
Příprava
Na začátek je třeba dbát na správnou přípravu výluhu podběl-rozmarín. Rozmarínu trvá o mnoho déle, než svoje rozpoznatelné organoleptické vlastnosti přenese do horké vody, proto je důležité lístky před zalitím horkou vodou lehce podrtit. Na 12 cl intenzivního výluhu použijte lístky z jedné celé větvičky rozmarínu a dvě poctivé barové lžíce sušeného podbělu. Po zalití horkou vodou nechajte 7-10 minut louhovat. není nutné se obávat, že by výluh po takto dlouhém čase zhořkl. Naopak,rozmarínu delší čas louhování jen prospěje. Výluh sceďte, přidejte med, šťávu z poloviny limetky a Demänovku bitter. Ověřte teplotu. Nezapomínejte, že samotným louhováním, přidáním šťávy z limetky, medu a Demänovky, či přelitím do sklenice, výsledná teplota klesne. Při servírovaní by teplota nápoje neměla být nižší než 65 stupňů Celzia.