Sweet’n’spicy Apple Punch
Charakteristika koktejlu
Jablečný punč krásně ladící s profilem sladké Demänovky. Badyán, skořice, hřebíček a zázvor v jablečné šťávě hrají fantastickou vánoční melodii. Úžasně plná a sytá chuť s rozpoznatelných demänovkovým charakterem a dlouho přetrvávajícím kořenitým závěrem.
Ingredience
30 ml Demänovky Liqueur, 100 ml jablečné šťávy, 25 až 30 g zázvoru, 3 hřebíčky, 2 badyány, 1 skořice, 1,5 cl citronové šťávy, ½ barové lžíce třtinového cukru
Ozdoba
Podle vlastního vkusu
Příprava
Ve hmoždíři rozdrťte hřebíček, skořici a badyán. Zázvor očistěte a nakrájejte na drobné plátky, které pro efektivitu výluhu před ohřátím jablečné šťávy rozmačkejte muddlerem. Nadávkujte jablečnou šťávu a rozdrcenou směs koření. Při výběru jablečné šťávy/moštu dbejte na vyrovnaný poměr jeho přirozené sladkosti a kyselosti. V případě vyšší kyselosti přidejte více třtinového cukru. Stejně tak případnou nižší kyselost vyladíte přidáním čerstvé citronové šťávy. Převařte. Doplňte Demänovku a sceďte do sklenice.
Red Hot Berry „D“